Scheepvaart

Hotspray Coating biedt ook voor de scheepvaart een uitkomst door haar waterdichte en slijtvaste eigenschappen. Onze Polyurea Hotspray Coating heeft altijd een luchtdichte aansluiting op de ondergrond, waardoor er geen corrosie kan optreden aan het oppervlakte van het dek. Polyurea zorgt voor een duurzame, lucht- en waterdichte bescherming. Polyurea is  een chemisch resistent en slijtvast product. Door de elasticiteit van het product worden krimp en groei door temperatuurverandering opgevangen en ontstaan er geen naden of scheuren in de coating. Polyurea Hotspray Coating kan op nagenoeg alle ondergronden worden aangebracht en volgt alle contouren van het oppervlak. Zo onstaat er een naadloze bescherming. 

Polyurea Hotspray Coating kan worden aangebracht in alle RAL basiskleuren. Ook kunnen bepaalde delen afgewerkt worden met een topcoat in iedere gewenste kleur. Het dek kan worden voorzien van een geïntegreerde anit-slip laag. 

Doormiddel van onze mobiele installatie kan Polyurea eenvoudig en snel op locatie aangebracht worden. De snelle droogtijd zorgt ervoor dat de klus ook snel geklaard is en het dek weer direct in gebruik genomen kan worden.

Voordelen van Polyurea Hotspray Coating

Er hoeft geen tweede laag op zoals bij epoxy en heeft ook geen oplosmiddelen en is het milieuvriendelijk.

De Hotspray Coating kan tegen chemicaliën, UV straling, hoge temperatuurwisselingen, is mechanisch bestendig, slijtvast en krasvrij.

Doordat de hotspray coating waterbestendig is, werkt het ook corrosie tegen.

Door de snelle droogtijd van hotspray coating is het toepassen van deze coating een snelle klus. De hotspray coating is namelijk droog in slechts enkele minuten. Dit is een enorm verschil met bijvoorbeeld gewone verf of een epoxy laag, waar de wachttijd uren en soms dagen is.

Hotspray coating heeft elastische eigenschappen en valt per toepassing samen te stellen in de elasticiteit.  Hierdoor kun je voor elke klus de perfecte stevigheid en elasticiteit bepalen.

Zie hier een project waar we het dak van een boot mochten voorzien van coating