Automotive & Transport

De toepassing van onze Polyurea Hotspray Coating is veelzijdig en heeft veel voorbeelden binnen de automotive en transport categorie. Door de eigenschappen van de Hotspray Coating heeft het veel voordelen in vergelijking met andere soorten coating. Denk aan dingen als, waterbestendig en daardoor corrosievrij. Bestendig tegen hoge temperatuurschommelingen, UV straling en chemicaliën. Super snel toe te passen door de snelle droogtijd en doordat het in één laag al effectief is. 

Voordelen van Polyurea Hotspray Coating

Er hoeft geen tweede laag op zoals bij epoxy en heeft ook geen oplosmiddelen en is het milieuvriendelijk.

De Hotspray Coating kan tegen chemicaliën, UV straling, hoge temperatuurwisselingen, is mechanisch bestendig, slijtvast en krasvrij.

Doordat de hotspray coating waterbestendig is, werkt het ook corrosie tegen.

Door de snelle droogtijd van hotspray coating is het toepassen van deze coating een snelle klus. De hotspray coating is namelijk droog in slechts enkele minuten. Dit is een enorm verschil met bijvoorbeeld gewone verf of een epoxy laag, waar de wachttijd uren en soms dagen is.

Hotspray coating heeft elastische eigenschappen en valt per toepassing samen te stellen in de elasticiteit.  Hierdoor kun je voor elke klus de perfecte stevigheid en elasticiteit bepalen.

Toepassingen Polyurea Hotspray Coating

Als toepassing binnen de automotive en transport categorie zou je kunnen denken aan het slijtvast en waterbestendig maken van een laadbak van een aanhangwagen of de laadruimte van een bakwagen of vrachtwagen. Denk bijvoorbeeld aan koelwagens voor de lokale kaasboer die huis aan huis gaat met zijn waren. Supermarkten die steeds vaker etenswaren bezorgen bij mensen thuis. Bezorgers van pakketdiensten hebben natuurlijk ook enorm baat bij het coaten van de laadruimte van hun bezorgauto.

Aanhangwagen afwerken

Het laadvlak van een aanhangwagen heeft vaak veel te verduren. Ook is het vaak gemaakt van een houtsoort waar snel de krassen en butsen in staan. Dit leent zich natuurlijk direct al heel goed voor het afwerken met onze slijtvaste en waterdichte Hotspray Coating. Zie hieronder het resultaat.

Vrachtwagens en bakwagens

Net als voor de aanhangwagen geldt voor een vrachtwagen en bakwagens natuurlijk ook dat de laadruimte het meest te verduren heeft. Samen met een eventuele laadklep. Ook hier komt onze slijtvaste en waterdichte Hotspray Coating weer om de hoek. Bekijk hieronder het resultaat.

Scroll to Top